Adan Zye Gıda Katkı Maddeleri - Ansiklopedik Sözlük

A'dan Z'ye Gıda Katkı Maddeleri - Ansiklopedik Sözlük


Yazar: Fatih Gültekin
Yayınevi: Server İletişim
Kategori: Referans Kitaplar - Sözlük
Barkod: 9789758757336
Fiyat: 165,00  ₺
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Gıda katkı maddeleri son yıllarda dikkat çeken ve her geçen gün ilginin arttığı bir konudur. Bu alanda yoğun bir bilgi kirliliği vardır; bu sebeple ulaşılan bilgiler tatmin edici olmaktan ve ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır. Bu eksik ve yanlış bilgilenmenin sonucunda, zihinlerde hala cevaplanamayan bir çok soru dolaşmaktadır.

Bu sorular daha çok, katkı maddelerinin zararlı olup olmadığı ve inançlarımız açısından sorunlu olup olmadığı ile ilgilidir. Gıda katkı maddeleri alerjiden migrene, hiperaktiviteden kansere kadar birçok hastalıkla ilişkilendirilmektedir. Bunun yanında inançlarımız ve bireysel tercihlerimiz açısından önemli olan ve hayvansal kaynaklardan elde edilen çok sayıda katkı maddesi vardır. Ülkemizde kullanılmasına izin verilen 360 civarında katkı maddesini daha yakından tanımak, fonksiyonlarını, kullanıldığı ürünleri, hangi kaynaklardan nasıl üretildiklerini ve hangilerinin sağlık açısından riskli olduğunu öğrenmek istiyorsanız, bilimsel bir yaklaşımla ve bir tüketici duyarlılığıyla kaleme alınmış bu eser size faydalı olacaktır.

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı495
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü1. Hamur
Basım TarihiAralık 2014
Basım Yeriİstanbul
En / Boy15,50 / 23,50 cm.