Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü (Ciltli)

Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü (Ciltli)


Yazar: Nevin Halıcı
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Kategori: Referans - Edebiyat Tarihi
Barkod: 9789753298520
Fiyat: 75,00  TL
  Tükendi
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Türk mutfağı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Nevin Halıcı bu defa titizlikle hazırladığı Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü ile yemek kültürümüze çok önemli bir katkıda daha bulunuyor. Nevin Halıcının yöresel mutfaklarla ilgili yayımlanmış diğer kitaplarında yer alanlar dışında ayrıca yazılı kaynaklarda yer almayan yöresel terimler de ilk defa bu çalışmayla kayıt altına alındı.
Ayrıca bu çalışmada Kuran ı Kerim Orhun Abideleri Divan ı Hikmet Divanü Lugat it Türk Kutadgu Bilig Dede Korkut Hikayeleri Mevlananın Şems i
Tebrizinin Ahmet Eflakinin Sultan Veledin eserleri de taranarak ilgili terimler ve varsa yemek tarifeleri de bulunuyor.
Yalnızca yemek çeşitlerinin ya da yemeklerde kullanılan malzemelerin değil arkeoloji antropoloji beslenme botanik dil din edebiyat halk bilimi müzik tarih tasavvuf tıp ve konuyla ilgili diğer bilim dallarının terimlerinin de yer aldığı bu kapsamlı çalışma bir başvuru kaynağı olması dışında merak cezbedici ilginç bilgiler de barındırıyor.
Oğlak Yayınları yemek kültürüne dair yaptığı yayınların arasına Nevin Halıcının Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğünü de katmaktan övünç duyar.

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Genel Yayın YönetmeniSenay Haznedaroğlu
Sayfa Sayısı378
Kapak TürüCiltli
Kağıt Türü1. Hamur
Basım TarihiAralık 2013
Basım Yeriİstanbul
En / Boy17,00 / 23,00 cm.
Ağırlık940 gr.
Kapak TasarımDeniz Çorbacıoğlu,Deniz Dalkır