Türkiyenin Çorbaları Pilavları

Türkiye'nin Çorbaları Pilavları

7 Bölgeden 54 Çorba 33 Pilav Tarifleri

Yazar: Kolektif
Yayınevi: Alfa Yayınları
Kategori: Yemek Kitapları - İçecekler - Gurme
Barkod: 9786051715032
Fiyat: 32,00  TL
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Türkiye’nin çorbalarını ve pilavlarını araştırıp bilinmeyenleri ve unutulmuş olanları, bu kitapta bir araya getirmemdeki amaç öncelikle yerel mutfak kültürümüze sahip çıkıp yaşatmak, kalıcı kılmak. Anadolu’nun, halk mutfağının, özümüze ait tariflerin zamanla hepten kaybolup gitmemesi ve gelecek nesillere aktarılması için kayıt altına alınması gerekiyor. Bizim lezzet coğrafyamızı, lezzet zenginliğimizi, annelerimizin bu topraklarda varlıktan ve yokluktan sofralarına neler ürettiklerini gösteren en güzel değerlerimiz. İşte bu sebeptendir ki özgün isimleri, hikâyeleri, sunumları ve lezzetleriyle 
7 bölgeden toplam 54 çorbayı ve 33 yöresel pilavı mutfağımda pişirip, tadıp, sunumlarını yaparken, bir yandan da sizlerin bu tarifleri uygulayabilmeniz için ölçülendirip yazdım. Çünkü ulaştığım tariflerin çoğunda ölçüler “el kararı göz kararı”ydı. Hiç tatmadığınız ama denediğinizde çok beğeneceğiniz, çoğu halk mutfağına ait Türkiye'nin Çorbaları, Pilavları arasında Osmanlı dönemi İstanbul saray mutfağından örneklere de yer verdim. Sofralarımızın baştacı çorbalarımız ve tabağımızdaki ekmek olan pilavlarımızın zenginliğini gösterebilirse bu kitap amacına ulaşmış olacak.

 

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Genel Yayın YönetmeniMustafa Küpüşoğlu
Sayfa Sayısı215
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü2. Hamur
Basım Yeriİstanbul
En / Boy18,00 / 22,50 cm.
Kapak TasarımYavuz Karakaş