“Çorbanızı ister Tireliler’in tandır suyuyla yaptıkları pirinç çorbası gibi kahvaltıda sofranın ana yemeği yapın. İsterseniz öğle ve akşam yemeklerinizin üvertürü yapın. Aman içkili bir mangal partisi öncesi asla içmeyin! Maskara eder adamı. Bazen de uzun içkili gecenin sonunda için çorbanızı. Susuz kalmış vücudunuzda tuzlu su dengesini bulmak ve mideyi düzeltmek için çorba ilaç gibi gelir. Hele ’tekmil’ bir işkembe çorbasıysa, gecenin çok geç saatinde... Ne demiş Ahmet Rasim? ’Kana kuvvet, göze fer, bana ( mideye) ciladır çorba!’“
29 soğuk çorba, 274 sıcak çorba, 15 çeşit et, tavuk ve balık suyu, çorba eklentileri, çorba hazırlıkları ve püf noktaları...
Çorbanın bu coğrafyadaki ve batıdaki tarihiyle ilgilenenler için şimdiye kadar yazılmış en kapsamlı kitap: Midenin Cilası Çorba
(Arka Kapak)
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 348 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | 1. Hamur |
Basım Tarihi | Kasım 2006 |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 19,00 / 18,00 cm. |