Deniz Gürsoyun kaleminden yöresel mutfağımızın tarihi ve lezzetinin arka planıDeniz Gürsoy, yurdun tamamını kapsayacak biçimde, yöresel yemek kültürümüzü geçmişten günümüze araştırarak, 101 yemek tarifiyle birlikte kitaplaştırdı. Tiridine, Tiridine, Suyuna da BandımTarihin Süzgecinde Yöresel Mutfağımız, internet satış noktaları ve kitapçılarda!Son yıllarda yöresel mutfağımıza ilgi arttı. Kapsamlı web sitelerinden televizyon kanallarına, dergilerden gazetelere yöresel yemek kültürüne ve yemek tariflerine daha çok yer veriliyor artık. Deniz Gürsoy, bu ilgi artışından memnun olsa da, bu defa bir bilgi dağınıklığının yaşandığını ve yöresel yemek kültürümüz konusunda yurdun tamamını kapsayan bir çalışmanın bulunmadığını saptayarak Tiridine, tiridine, suyuna da bandım Tarihin Süzgecinde Yöresel Mutfağımız kitabını yazma ihtiyacı duydu.Marmara Bölgesinden Karadeniz Bölgesine, tek tek her bölgenin mutfağını, geçmişten günümüze, özel seçilmiş yemek tarifleriyle birlikte kapsamlı bir biçimde anlatan Deniz Gürsoy, kitabı hazırlarken yaptığı seyahatler, derlediği kaynak kitaplar ve bu arada çeşitli yörelerden kişilerle kurduğu ilişkilerden yararlandı. Deniz Gürsoyun bu kitabı, sadece profesyonel
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 191 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | 1. Hamur |
Basım Tarihi | Ocak 2013 |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 19,00 / 24,00 cm. |