Günümüzde “Gıda Endüstrisi“ kapsamındaki endüstri dallarının giderek uzmanlaşması, hızlı bir değişim ve ilerleme içinde bulunması “Gıda Mühendisliği“ öğreniminin de buna uygun bir yöntem izlemesini zorunlu hale getirmiştir.
Gıda endüstrisi işletmelerinde insan tüketimine hazır ya da yarı hazır duruma getirilen, bugün için tarım ve kısmen de deniz kaynaklı hammaddeler, fabrikaların girişinden başlayarak çeşitli proseslere konu olurlar. Bu aşamalar, bilinen ancak özellikle gıda endüstrisine uyarlanmış “Birim İşlemler“ (Unit Operations) tekniğine dayalı makine ve ekipman üretimine ve gelişimine yol açmıştır.
(Önsöz’den)
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 547 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | 1. Hamur |
Basım Tarihi | Eylül 2000 |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 16,00 / 23,00 cm. |