Soframda Anadolu Akdeniz Yemekleri (Ciltli)

Soframda Anadolu Akdeniz Yemekleri (Ciltli)


Yazar: M. Faruk Bayrak
Yayınevi: Alfa Yayınları
Kategori: Yemek Kitapları - İçecekler - Gurme
Barkod: 9786051069463
Fiyat: 750,00  ₺
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Bir zamanlar, İskenderun Körfezi’ne yaklaşan gemileri önce narenciye çiçeklerinin kokusu karşılarmış. Denize kadar gelirmiş bu güzel koku. Bugün ağaçların yerini uzun binalar almış olsa da, denizden uzak iç kısımlarda devam eder ağaçların saltanatı. Adanalı, kebabının üzerine bile turunç sıkar.

Mersinli içli köftesini, dolmasını limonsuz düşünemez. Antalyalıysa en güzel reçelleri yapar bergamut ve turunç kabuklarıyla. 
Biz Akdeniz bölgesinde pişirilen binlerce tarifi topladık, tek tek yaptık, eş dost oturup hepsini yedik. En güzellerini bu kitapta topladık: Antepfıstıklı kerebiç; künefe; taş kadayıf; züngül (müşebbek); Şam tatlısı; dolmalar; humuslar; bulgur köfteleri; elde kesilen makarnalar; tarhana; börekler; tepsi kebapları; Antalya piyazı; tarhana dondurması; mercimek dondurması; darı keşkeği; susam yağı; yerfıstığı yağı; batırık; tırşik ve daha niceleri.

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı460
Kapak TürüCiltli
Kağıt TürüKuşe
Basım TarihiTemmuz 2015
Basım Yeriİstanbul
En / Boy20,00 / 23,00 cm.