Soframda Anadolu - Doğu Anadolu Yemekleri (Ciltli)

Soframda Anadolu - Doğu Anadolu Yemekleri (Ciltli)


Yazar: M. Faruk Bayrak
Yayınevi: Alfa Yayınları
Kategori: Yemek Kitapları - İçecekler - Gurme
Barkod: 9786051069470
Fiyat: 750,00  ₺
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde bekletilir, hafif ıslatılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir'in ceviz sulusu da, Eğin'in yumurtalı tiridi de, Kemah'ın cıvırlası da böyle yenir.

Cağ Kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir.

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
ResimleyenŞevket Kızıldağ
Genel Yayın YönetmeniMustafa Küpüşoğlu
Sayfa Sayısı434
Kapak TürüCiltli
Kağıt TürüKuşe
Basım TarihiAğustos 2015
Basım Yeriİstanbul
En / Boy20,50 / 23,00 cm.
Kapak TasarımGökhan Burhan
EditörArzu Aygen,Çiğdem Su