Asker Sofrası

Asker Sofrası

Malazgirt'ten Çanakkale'ye Asker Yemekleri

Yazar: Ülkü Menşure Solak
Yayınevi: Nesil Yayınları
Kategori: Araştırma-İnceleme
Barkod: 9786051830162
Fiyat: 15,00  ₺
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Yemek sadece yemek midir? Yoksa yaşamak mı?
Orta Asya’da göçebe olarak yaşayan Türklerin askerleri azık olarak ne taşıyordu?  
Malazgirt’teki törensel yemek neydi?
Uzun seferlere çıkan Selçuklu akıncı beylerinin terkisinde ne vardı?
Ertuğrul Gazi’nin şanlı alpleri savaşırken ne yiyordu?
Osmanlı’da ordu içinde neden esnaflar da vardı?
Yeniçerilerin kazanının kerameti neydi?
İstanbul’u fetheden şanlı ordu nasıl beslendi?
Kanuni, ordusuna n eden küflü çökelek yediriyordu?
Yavuz’un Ordusu, Sina Çölü’nde azık olarak ne aldı?
Peki, I. Dünya Savaşı’nda Sina’daki Osmanlı askeri..?
Fahreddin Paşa ve askerinin günlerce süren kuşatmaya dayanmalarının sırrı neydi?
Bir savaşı sadece güçlü silahlar ve kalabalık ordular kazanmaz. Bu kitap, silahlardan ve insan sayısından daha stratejik bir konuya kimsenin bakmadığı bir açıdan bakıyor.  Aynı zamanda, küresel açlık sorunu için değerli ve pratik çözümler öneriyor. Geçmişin ışığıyla daha sağlam bir geleceğe adım için...

 

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Genel Yayın YönetmeniEkrem Altıntepe
Sayfa Sayısı128
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü2. Hamur
Basım TarihiMart 2016
Basım Yeriİstanbul
En / Boy15,50 / 23,00 cm.
Kapak TasarımGökhan Koç
EditörYahya Ayyıldız