Tüm dünyada yeni teknolojik gelişmeye koşan insanoğlu, son yıllarda teknolojiden kaçmak, doğaya ve doğal ürünlere sığınmak istemektedir. Özellikle beslenmede ve gıda tüketiminde doğal ürünleri aramaktadır. Bu nedenle beslenmenin ve gıdaların önemi her geçen gün hızla artmaktadır. Beslenmeye bağlı hastalıkların hızla artması nedeniyle yakın gelecekte insanlığın en büyük sorunu gıda ve beslenme konusundaki savaş olacaktır. Biyolojik, ekolojik veya doğal ürünlerin satıldığı halk pazarlarını aramaya başlamış olmamız bunun kanıtı değil midir? Bu kitapta beslenme birimi ile ilgili tüm konular; protein, karbonhitrat, yağ, enerji, vitaminler ve minareler ayrıca beslenme ile kalp hastalıkları, obezite, diyabet, osteoporoz, vb. hastalıklar arasındaki ilişkiler yeni bilgiler ve şekillerle zenginleştirilerek anlatılmıştır. Kitapta alkolün sağlığa etkisi, gıda katkı maddeleri ve sporcunun beslenmesi konularına da yine detaylı olarak girilmiştir. Bu kitabın beslenme alanında kaynak açısından büyük bir boşluğu dolduracağına inancım kesindir. Kitapta; akıcı ve kolay anlaşılabilir bir dil kullanmış, tüm konular grafik şekil ve resimlerle desteklenmiştir. Eğitim ve öğretimde sağlık disiplinlerinin tüm dalları ayrıca beslenmeye ilgi duyan tüm kişilerin bu kitaptan tam güvenirlikle yararlanacağına inancım sonsuzdur. Sayın Prof. Dr. Haydar Özpınar’ı böyle bir eseri ülkemize sunmasından dolayı içtenlikle kutluyor başarılarının devamını diliyorum.
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 531 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | Kuşe |
Basım Tarihi | Temmuz 2017 |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 16,50 / 24,00 cm. |