Türkiye’nin ünlü şeflerinden Murat Aslan, Türk mutfağının merkezinde geçen yıllarını anlattığı Bir Aşçının Dünlüğü ile sizi Mengen Aşçılık Lisesi’nin eğlenceli ve zorlu günlerinden otel mutfaklarına, büyük restoranlardan catering oluşumlarına, usta ve çırak ilişkilerinden bir aşçının bilmesi gereken her şeye dair birçok konuda eğlenceli ve mükellef bir sofraya davet ediyor.
“Şef Murat Aslan, Mengen Aşçılık Lisesi’nin ilk mezunlarından ve okullu aşçıların öncülerinden; ülkemizde gerçekleşen çok önemli gastronomi devrimini başından bu yana yaşayan mutfak ustalarından. Bir Aşçının Dünlüğü adlı kitabı da Türk gastronomisinde bir ilk. İlk kez bir aşçı, meslek yaşamının birbirinden ilginç anılarını bizlerle paylaşıyor.
Yabancı meslektaşlarının yazdığı kitaplardan aşağı kalır hiçbir yanı olmadığı gibi, burada anlatılanların hepsi bize özgü. İster aşçı olun, isterseniz sadece yemek yiyen müşteri, bir Türk aşçısının yazdığı ilk anı kitabı olan Bir Aşçının Dünlüğü’nü seveceksiniz...
- Ahmet Örs
Ülkemizde bir aşçının bakışından yazılan "memleket gastronomisini" en gerçek ve doğal haliyle anlatan müthiş edebi eser; ancak bu kadar yazılabilir ve anlatılabilir. Gelecek kuşaklara gerçek bir rehber"
- Vedat Başaran
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Genel Yayın Yönetmeni | Senay Haznedaroğlu |
Sayfa Sayısı | 278 |
Kapak Türü | Karton Kapak Kulaklı |
Kağıt Türü | 1. Hamur |
Basım Tarihi | Şubat 2018 |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 15,00 / 18,00 cm. |
Ağırlık | 359 gr. |
Kapak Tasarım | Deniz Çorbacıoğlu |