Restoranın İcadı

Restoranın İcadı


Yazar: Rebecca L. Spang
Yayınevi: Dost Kitabevi Yayınları
Kategori: Tarih
Barkod: 9789752982765
Fiyat: 250,00  ₺
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

İÇERİK TANITIMI: Restoranın “yemek yenecek bir yer” olmaktan hayli uzun zaman önce “yenecek bir şey” olduğu XVIII. yüzyıl Fransa’sına odaklanan bu yapıt, kültürel tarihin ya da toplumsal âdet ve göreneklerle ilgili bir soruşturmanın kapsamını aşıyor. Devrim öncesi dönemde ortaya çıkan restoranlar, hemen arifesinde boy verdiği o büyük siyasal ve sosyal dönüşümün temel dinamiklerinden biri olmaya varan bir etki yaratıyor her yönüyle. Kendi yeme içme kültürlerini değiştiren Parislilerin tüm dünyanın gastronomik haritasını biçimleyen bir sosyal dönüşüme kapı araladığını yazan Rebecca L. Spang, insanın bu temel fiziksel gereksiniminin uygarlığa kattığı anlamı disiplinler ve kültürler arası bir çizgide irdeliyor. Ancien régime döneminde yaşamış şefler hakkındaki genel yargıyı tersine çevirirken, sürülmüş, kovuşturmaya uğramış, giyotinle idam edilmiş bu öncülerin uzun soluklu bir toplumsal evrimi başlatan siyasal ya da askeri liderlerin gölgesinden sıyrıldığı alternatif bir bakışı tüm zenginliğiyle ortaya koyuyor.
 
YAZAR HAKKINDA: Londra’daki University College’te modern Avrupa tarihi alanında ders vermektedir. Daha çok toplumsal tarih ve kültür tarihi alanında yaptığı çalışmalarla tanınır. Harvard University Press tarafından yayımlanan bir diğer kitabı Gothic Gastronomics başlığını taşımaktadır

 

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
ÇevirenBahadır Sina Şener
Sayfa Sayısı336
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü2. Hamur
Basım TarihiMart 2021
Basım YeriAnkara
En / Boy13,50 / 21,00 cm.