Atatürkün Mutfağı

Atatürkün Mutfağı


Yazar: Murat Bardakçı
Yayınevi: Turkuvaz Kitap
Kategori: Tarih
Barkod: 9786257548359
Fiyat: 340,00  ₺
  Stokta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

ARKA KAPAK

Mustafa Kemal Atatürk’ün sofrasında yenenler, içilenler, mutfak 
harcamaları ve personel masrafları

Atatürk’ün sofrası hakkında şimdiye kadar çok şey söylendi, makaleler ve ciltler dolusu kitaplar yazıldı ama o sofraya gelen yemekler pek merak edilmedi, yemeklerin hazırlandığı mutfak ve mutfağın nasıl işlediği araştırılmadı.
Mustafa Kemal Paşa’nın yaşadığı ve bazen uzun, bazen kısa müddetlerle kaldığı yerlerin; yani Çankaya’nın, Dolmabahçe Sarayı’nın, Florya Köşkü’nün ve diğer mekânların ortak özellikleri birer bekâr evi olmalarıydı.
Atatürk’ün Mutfağı’nda devletin kurucusunun sofrasına gelen yemeklerin hazırlandığı mutfağın kuruluşu, satın alınan mutfak âletleri, yemek takımları, aşçılar, o devirde sofracı denen garsonlar, yiyecekler, içecekler ve Atatürk’ün hususî hesabından karşıladığı yeme-içme masrafları belgelere dayanılarak anlatılmaktadır. Kitapta kullanılan belgeler şimdi Cumhurbaşkanlığı Arşivi’ndedir ve 1921’den, yani Mustafa Kemal Paşa’nın Çankaya Köşkü’ne yerleşmesinden itibaren yapılan bütün harcamaların evrakı mükemmel 
şekilde muhafaza edilmiştir.
Bu kitap Atatürk’ün mutfağını konu alan ilk çalışmadır ve kitapta yazılanların tamamının kaynağı, Cumhurbaşkanlığı Arşivi’ndeki belgelerdir.

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı328
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü2. Hamur
Basım TarihiOcak 2022
Basım Yeriİstanbul
En / Boy15,50 / 23,00 cm.
Orjinal DilTürkçe