Et ve Kalite

Et ve Kalite


Yazar: Uğur Göğüş
Yayınevi: Pelikan Yayıncılık
Kategori: Gıda Mühendisliği
Barkod: 9789758405558
Fiyat: 16,20  TL
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Hata Eleme Yöntemi (HEY) ve Asgari Kalite Temin Yöntemi (AKTY)
Bu kitap lisans ve lisans üstü eğitim yapan Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği ve Veteriner Hekimlik öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak, et endüstrisinde görev alan üretici, et teknoloğu, veteriner hekim ve gıda mühendislerinin kaliteli üretim konusunda karşılaştıkları sorunları gidermeye yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır.
Kitap, henüz ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan, kalite teminindeki önemli fonksiyonlarından dolayı hızla yayılmakta olan kalite programlarının tanıtılması gibi önemli bir fonksiyon üstlenmiştir. Zira kalite, diğer gıda maddeleri üretiminde olduğu üzere, et ve et ürünleri üretiminde de en önemli faktörü oluşturmaktadır. Et kalitesi, teknolojiden besin içeriğine, duygusal özelliklerden, ürünün hijyenik durumuna kadar çok geniş bir kapsama sahiptir. Dolayısı ile et ve et ürünü için kalite: tüketicinin sağlığı, duyusal yönden tatmini ve yeterli düzeyde beslenebilmesi anlamına gelir. Bu açıdan bakıldığında zaten, et teknolojisindeki önemi de kolaylıkla anlaşılmaktadır.
(Arka Kapak)

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı297
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü1. Hamur
Basım TarihiŞubat 2001
Basım YeriAnkara
En / Boy16,00 / 24,00 cm.