Lezzetin Fizyolojisi ya da Yüce Mutfak Üzerine Düşünceler

Lezzetin Fizyolojisi ya da Yüce Mutfak Üzerine Düşünceler


Yazar: Jean Anthelme Brillat - Savarin
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Kategori: Yemek Kitapları - İçecekler - Gurme
Barkod: 9789753299183
Fiyat: 280,00  ₺
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Gasterea güzel sanatların onuncu perisidir: Damak zevklerini yönetir. Gastronomi, lezzeti zevk açısından olduğu gibi, acı açısından da ele alır; lezzetin yol açabileceği dereceli heyecanları keşfet-miştir, bunun etkilerini düzenlemiş ve kendisine saygısı olan bir insanın asla aşmaması gereken sınırları belirlemiştir. Mutfak sanatı, sanatların en eskisidir, çünkü Âdem aç doğ-muştur ve yeni doğan bebek bu dünyaya ulaşır ulaşmaz, ancak sütannesinin koynunda dinen çığlıklar atar. Sofra zevki her yaşta, her koşulda, her ülkede ve her gün vardır. Bu, diğer zevklerle birlikte yaşanır ve diğerlerini kay- bettiğimizde bizi avutan son zevk olarak kalır. Yeni bir yemeğin keşfi, insan ırkının mutluluğuna, bir yıldızın keşfinden daha çok katkıda bulunur.
(Tanıtım Bülteninden)

 

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı352
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü2. Hamur
Basım TarihiKasım 2020
Basım Yeriİstanbul